Εκτύπωση

Πρακτικό Γ.Σ. 5-11-17

Γράφτηκε από τον/την administrator. Posted in Γ.Σ. 5-11-2017

Σήμερα Κυριακή 5-11-17 έλαβε χώρα η 6η ΓΣ του Συλλόγου στο θέατρο «Κώστας Βουτσάς». Επειδή δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία ούτε στην πρώτη συνεδρίαση στις 29/11/17, ούτε στις 11πμ της 5/11/17, η συνέλευση πραγματοποιείται στις 12μ, με παρόντα 27 μέλη και θέματα ΗΔ τα κάτωθι:
1)   Απολογισμός πεπραγμένων περιόδου (1/11/2016-31/10/2017).
2)   Οικονομικός απολογισμός και απαλλαγή Δ.Σ. για το 2ο οικονομικό έτος λειτουργίας.
3)  Ανακήρυξη των κ.κ. Δ. Αναγνώστου, Ι. Μωραϊτίδη και Κ. Μωραϊτίδη σε δωρητές του Συλλόγου, ύστερα από πρόταση του Δ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού.
4)   Ενημέρωση για τις επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου.
5)   Αιτήσεις - προτάσεις
    Στη αρχή ο Πρόεδρος του Συλλόγου καλεί το Σώμα να εκλέξει Πρόεδρο και Γραμματέα της ΓΣ. Το Σώμα εκλέγει ομόφωνα τους μοναδικούς προταθέντες, τον κ. Συνεφάκη για τη θέση του Προέδρου και τον κ. Γκαβέζο για τη θέση του Γραμματέα. Στη συνέχει ο Πρόεδρος της ΓΣ καλεί τον Πρόεδρο του ΔΣ να κάνει τον απολογισμό, σύμφωνα με το 1ο θέμα της ΗΔ. Λαβών το λόγο ο κ. Μουμουζιάς, αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητοί συναπόφοιτοι, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ σήμερα.
Να σας ενημερώσω ότι η 1η εκδήλωση του Συλλόγου μετά την τελευταία μας συνεδρίαση τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν η κοπή της βασιλόπιτας μας, στις 5/2/17, εδώ στο θέατρο «Κώστας Βουτσάς». Ήταν μια εκδήλωση πετυχημένη από κάθε άποψη, δεδομένου ότι, εκτός από απόφοιτους, μαζεύτηκαν πολλοί γονείς και μαθητές, ενώ το παρόν έδωσε και ο αγαπητός συναπόφοιτος Κ. Βουτσάς. Η εκδήλωση πήγε καλά και οικονομικά και, επίσης, ήμασταν στην ευχάριστη θέση να καμαρώσουμε τη χορωδία του γυμνασίου, αλλά και να τιμήσουμε τους δύο πρώτους δωρητές του Συλλόγου, τον Πέτρο Τσικούρα και τον Αντώνη Θεολογίδη.
Επόμενη εκδήλωση ήταν ένα θεατρικό αναλόγιο, που έλαβε χώρα στις 27/3/17 πάλι στο θέατρο «Κώστας Βουτσάς» και ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στους λογοτέχνες που πέρασαν από τα θρανία και τις έδρες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου. Το δύσκολο έργο της θεατρικής σύνθεσης των κειμένων ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο συναπόφοιτος σκηνοθέτης Γιώργος Φράγκογλου και συμμετείχαν επί σκηνής η Μαρίνα Αντωνοπούλου, ο Σπύρος Βούγιας ο ίδιος ο Γιώργος Φράγκογλου, ενώ τραγούδησε ο Κωστής Μυλωνάς.
Τελευταία από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν η οργάνωση αιμοδοσίας στις 3/10/17, εδώ, στον ίδιο χώρο. Συλλέχτηκαν 13 φιάλες, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν μεγαλύτερο αν η υπεύθυνη ιατρός έδειχνε μεγαλύτερη ευελιξία και δεν απέκλειε άτομα για λόγους καθαρά γραφειοκρατικούς και όχι ουσιαστικούς.
Όπως, όμως, αναφέραμε και στην κοπή της βασιλόπιτας ο κύριος στόχος του ΔΣ είναι η αναβάθμιση του χώρου που βρισκόμαστε τώρα. Τον Ιούνιο αποστείλαμε στα μέλη ένα λεπτομερές ενημερωτικό email με το τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά θα πρέπει να ενημερώσω και από τη θέση αυτή τους παρισταμένους, γιατί μπορεί κάποιοι να μην το έχουν λάβει.
Τοποθετήθηκε κουϊντα στη σκηνή για τη δημιουργία παρασκηνιακού χώρου, κάτι απαραίτητο για τις θεατρικές παραστάσεις. Όσοι έχουμε ασχοληθεί λίγο με το θέατρο ξέρουμε ότι δεν ήταν δυνατό να παιχτούν κάποια έργα, γιατί δεν μπορούσαν τα παιδιά να περάσουν στη μέση μιας παράστασης από τη μία άκρη της σκηνής στην άλλη.
Αντικαταστάθηκαν οι παλιές και φθαρμένες κουρτίνες των παραθύρων με νέες, που δημιουργούν απόλυτη συσκότιση, ενώ παράλληλα, εγκαταστάθηκε μηχανισμός που επιτρέπει το άνοιγμα τους, το κατέβασμα ή την ανάρτησή τους. Οι παλιές κουρτίνες δεν είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν ή να κλείσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τοποθετήθηκαν 6 θεατρικοί προβολείς συνολικής ισχύος 4000W. Ήδη έχουν τοποθετηθεί και οι αντίστοιχοι ρεοστάτες, και πλέον υπάρχει δυνατότητα στοιχειώδους φωτιστικής κάλυψης μιας παράστασης. Αντικαταστάθηκαν, επίσης, οι καμένες λάμπες στον χώρο του θεάτρου, μπήκε στη σκηνή συμπληρωματικός φωτισμός (όταν είχε έρθει εδώ η συμφωνική του Δήμου, οι μουσικοί που ήταν στο πίσω μέρος της ορχήστρας δεν μπορούσαν να δουν τις παρτιτούρες). Μπήκαν ακόμη νέες πρίζες και επισκευάστηκαν όσες από τις παλιές δεν λειτουργούσαν. Ακόμα, τοποθετήθηκαν φώτα ασφαλείας και τα καλώδια που βρίσκονταν μπροστά από την πόρτα του δημοτικού και εμπόδιζαν στη διέλευση, μεταφέρθηκαν περιμετρικά της πόρτας.
Στον εξώστη του θεάτρου διαμορφώθηκε κατάλληλος χώρος, και μεταφέρθηκε εκεί ο έλεγχος των νέων προβολέων φωτισμού.
Βάφτηκε το εσωτερικό της αίθουσας μέχρι το ύψος των παραθύρων και έχουν αγοραστεί τα χρώματα για τη βαφή του υπόλοιπου χώρου.
Αντικαταστάθηκαν οι κλειδαριές των θυρών του θεάτρου από νέες, που έχουν τη δυνατότητα ανοίγματος εκ των έσω ακόμα και αν είναι κλειδωμένες, κάτι απαραίτητο σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού κ.λ.π.
Τοποθετήθηκε ράβδος στήριξης οθόνης προβολής, η οποία εγκαταστάθηκε με τη συνδρομή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Τέλος, τοποθετήθηκαν καγκελόπορτες στις τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόστεγο μπροστά από το θέατρο, κάτι που έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα των σχολείων.
Θα πω και δυο λόγια για τις εργασίες που θέλουμε να κάνουμε, παρ’ όλο που δεν είναι αντικείμενο του απολογισμού, αλλά αφορούν στον προγραμματισμό, διότι σχετίζονται με τα προηγούμενα
Επόμενα βήματα, λοιπόν είναι
α) να βαφτεί ο χώρος πάνω από τη μέση
β) να τοποθετηθούν ηχοαπορροφητικά υλικά που θα βελτιώσουν την ακουστική του χώρου
γ) να αγοραστεί φορητή κονσόλα ήχου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να γίνει ο χειρισμός του ήχου από την αίθουσα και όχι πίσω από τη σκηνή
δ) να επανατοποθετηθούν τα ηχεία σε θέσεις που θα βελτιώσουν την ηχητική του χώρου
ε) να μπει συμπληρωματικός φωτισμός με led στη σκηνή, ο οποίος θα δώσει δυνατότητα έγχρωμου φάσματος
Το βάψιμο είναι κάτι που δεν μπορούμε να το επωμιστούμε μόνοι μας. Έχει εξασφαλιστεί από συναπόφοιτο κατάλληλο, μετακινούμενο ικρίωμα αλλά θα πρέπει να σταλεί προσωπικό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να γίνει η βαφή. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε και να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση των ηχοαπορροφητικών υλικών αν δεν προηγηθεί η βαφή.
Σας ευχαριστώ.»
Σχολιάζοντας τον απολογισμό ο κ. Συνεφάκης αναφέρει:
    «Στο διάστημα αυτό έγιναν τρεις εκδηλώσεις, μόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο χρονικό χάσμα από τη μια στην άλλη. Θα ήθελα, όμως, να συγχαρώ το ΔΣ για το έργο του, αλλά και να σχολιάσω αρνητικά την απουσία ορισμένων μελών του ΔΣ από τη σημερινή συνέλευση»
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το 2ο θέμα της Η.Δ., παίρνει τον λόγο ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Μωραϊτίδης, ο οποίος παρουσιάζει τα οικονομικά στοιχεία και καταθέτει το παρακάτω υπόμνημα:
Το ταμείο την 31/10/16 εμφάνιζε ενεργητικό  6834,45€.(προοδευτικό σύνολο εσόδων 15.717,00€ και προοδευτικό σύνολο εξόδων 8882,55€).
Τα έσοδα εντός της περιόδου ήταν  870 €.
Τα έξοδα εντός της περιόδου ήταν 2418,40 €.
Για την περίοδο 1/11/16-31/10/17 βρέθηκαν συνολικά 86 αποδείξεις είσπραξης συνολικού ποσού 870€ (710 € προερχόμενα από συνδρομές μελών και 160 € από δωρεές και λοιπά έσοδα) και 50 αποδείξεις πληρωμής, ύψους  2418,40€.
Συνολικά το ταμείο εμφανίζει ενεργητικό 5286,05€, το οποίο μεταφέρεται στην επόμενη περίοδο, με προοδευτικό σύνολο εσόδων όλων των χρήσεων 16.587€ και προοδευτικό σύνολο εξόδων όλων των χρήσεων  11300,95 €, ενώ δεν υφίσταται καμιά χρεωστική εκκρεμότητα ή υποχρέωση
Ο κ. Σταματιάδης παίρνει τον λόγο εκ μέρους της Ε.Ε. και αναγιγνώσκει την παρακάτω έκθεση:
«Σήμερα Τετάρτη 1-11-17, συνήλθε στην έδρα του Συλλόγου, στο κτήριο του 2ου Γ.Ε.Λ., Ικτίνου 5, η Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.) του Συλλόγου, τα μέλη της οποίας είχαν εκλεγεί κατά την εκλογική διαδικασία της 8-11-15 και αποτελούνται από τους Κούβελα Δημήτριο, Σταματιάδη Λύσανδρο και Κοτανίδη Ιωάννη.
Η Ε.Ε., αφού έλαβε υπόψη της ότι η προηγούμενη Ε.Ε. είχε προβεί σε έλεγχο για την περίοδο 6/10/15 – 31/10/16, προέβη σε έλεγχο της διαχείρισης του Συλλόγου για το χρονικό διάστημα 1/11/16 – 31/10/17 και βρήκε τα παρακάτω:
1)    Αρχείο μελών Συλλόγου, αποτελούμενο από τις αιτήσεις συνολικά 561 μελών (έως 31/10/17).
2)    Βιβλίο πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων, σφραγισμένο και αριθμημένο.
3) Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου, σφραγισμένο και αριθμημένο, μετά φακέλου συνημμένων εγγράφων.
4)   Πρωτόκολλο αλληλογραφίας και φάκελοι εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.
5)   Βιβλίο ταμείου (εσόδων – εξόδων).
6)   Αντίγραφα αποδείξεων είσπραξης και αποδείξεων πληρωμής.
Η Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη της και την έκθεση της προηγούμενης Ε.Ε., αναφέρει ότι η κατάσταση του Συλλόγου για την περίοδο 1/11/16-31/10/17 έχει ως εξής:
1)    Εντός της συγκεκριμένης περιόδου ενεγράφησαν 8 νέα μέλη.
2)   Το Δ.Σ. συνεδρίασε αθροιστικά _10_ φορές και είναι ενημερωμένο σχετικά το βιβλίο συνεδριάσεων Δ.Σ.
3)  Πρωτοκολλήθηκαν συνολικά _2_ εισερχόμενα και _6_ εξερχόμενα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στους αντίστοιχους φακέλους.
4)  Το ταμείο την 31/10/16 εμφάνιζε ενεργητικό  6834,45€.(προοδευτικό σύνολο εσόδων 15.717,00€ και προοδευτικό σύνολο εξόδων 8882,55€).
Τα έσοδα εντός της περιόδου ήταν  870 €.
Τα έξοδα εντός της περιόδου ήταν 2418,40 €.
Για την περίοδο 1/11/16-31/10/17 βρέθηκαν συνολικά 86 αποδείξεις είσπραξης συνολικού ποσού 870€ (710 € προερχόμενα από συνδρομές μελών και 160 € από δωρεές και λοιπά έσοδα) και 50 αποδείξεις πληρωμής, ύψους  2418,40€.
Συνολικά το ταμείο εμφανίζει ενεργητικό 5286,05€, το οποίο μεταφέρεται στην επόμενη περίοδο, με προοδευτικό σύνολο εσόδων όλων των χρήσεων 16.587€ και προοδευτικό σύνολο εξόδων όλων των χρήσεων  11300,95 €, ενώ δεν υφίσταται καμιά χρεωστική εκκρεμότητα ή υποχρέωση.

Θεσσαλονίκη 1/11/2017

Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής

Κοτανίδης Ιωάννης    Κούβελας Δημήτριος    Σταματιάδης Λύσανδρος

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι, επειδή έχω μεγάλη εμπειρία ως μέλος εξελεγκτικών επιτροπών, ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης του ταμείου από τον κ. Μωραϊτίδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ήταν καθόλα άψογος και θα ήθελα να τον συγχαρώ, όπως και όλο το ΔΣ και φυσικά προτείνω την απαλλαγή του.»
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος καλεί το Σώμα να υποβάλει ερωτήσεις
Σταματιάδης: «Βλέπω ότι μείωση του αποθεματικού. Αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι στην παρούσα χρονική περίοδο έχουν γίνει αρκετά έργα στο θέατρο. Αφού σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τα έργα, θα πρέπει ίσως να επαναφέρουμε το ποσό συνδρομών στα 10€ το έτος»
Μουμουζιάς: «Μειώσαμε το ποσό από τα 10 στα 5€, για να μην συσσωρευτούν χρέη σε ορισμένα μέλη σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Βλέπω όμως ότι δεν ήταν τόσο δελεαστικό αυτό. Κάποιοι αποφεύγουν συστηματικά να πληρώσουν.»
Καλαφάτης: «Θα μπορούσε το ΔΣ να εξετάσει την πιθανότητα διαγραφής μελών που έχουν συσσωρευμένα χρέη. Στη συνέχεια θα επανεγγράφονται.»
Συνεφάκης: «Μία άλλη δυνατότητα είναι στα μέλη που έχουν συσσωρευμένα χρέη, να δοθεί η ευκαιρία να κάνουν διακανονισμό.»
Κουλούρης: «Προτείνω να παραμείνει το ποσό των 5€ για άλλον ένα χρόνο και στη συνέχεια να επανεξεταστεί το θέμα»
Βανδώρος: «Θα μπορούσαν να παραμείνουν τα 5€ και τα υπόλοιπα να δίνονται με μορφή δωρεάς, αν κάποιος το επιθυμεί.»
Γούναρης: «Το ποσό να είναι σε συσχέτιση με τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν.»
    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος καλεί το Σώμα να ψηφίσει και αυτό ομόφωνα αποφασίζει την απαλλαγή του ΔΣ για τη διαχειριστική περίοδο 1/11/16-31/10/17.»

Στα πλαίσια του 3ου θέματος λαμβάνει τον λόγο ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μουμουζιάς, που ανακοινώνει στο Σώμα τα εξής:
«Οι Ιωάννης και Κων/νος Μωραϊτίδης έχουν κάνει στο σχολείο για λογαριασμό του Συλλόγου έργα αξίας 1200€, ενώ αντίστοιχα έργα ύψους περίπου 600€ έκανε και ο κ. Αναγνώστου. Οι προαναφερόμενες δωρεές πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 18 του καταστατικού και ανακοινώνω την απόφαση του ΔΣ να προτείνει την ανακήρυξή τους σε δωρητές του Συλλόγου.»
Το Σώμα ομόφωνα αποφασίζει την ανακήρυξη των κ.κ. Κων/νου Μωραϊτίδη, Ιωάννη Μωραϊτίδη και Δημήτριου Αναγνώστου σε δωρητές του Συλλόγου.

Σύμφωνα με το 4ο θέμα, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μουμουζιάς αναφέρει τα εξής:
«Τις εργασίες στο θέατρο τις έχω ήδη αναφέρει. Ο κ. Γυμνασιάρχης μας πρότεινε να υιοθετήσουμε μία αίθουσα στην πλευρά του Γυμνασίου, την οποία θα αναλάβουμε να ανακαινίσουμε. Προτίθεμαι να εισηγηθώ θετικά στην επόμενη συνεδρίαση, έως του ποσού των 400€.
Στις 4/12/17 έχουμε προγραμματίσει μια εκδήλωση στο θέατρο «Κ. Βουτσάς» με τίτλο «2ο Γυμνάσιο και περιβάλλον», όπου θα καλέσουμε να μιλήσει ο κ. Ζωίδης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι διευθυντές, περίοικοι, καταστηματάρχες κλπ.
Τον Ιανουάριο προγραμματίζεται η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας ενώ στη συνέχεια θέλουμε να οργανώσουμε μια βραδιά αφιερωμένη στον Τηλέμαχο Αλαβέρα και μία έκθεση ζωγραφικής με έργα αποφοίτων του σχολείου.»

Στα πλαίσια του 5ου θέματος, ο Πρόεδρος της ΓΣ καλεί τα μέλη του Συλλόγου να τοποθετηθούν
Συνεφάκης: «Θέλω να αναφέρω ότι η ονοματοδοσία των αιθουσών θα πρέπει να συνεχιστεί. Εγώ θα πρότεινα τα ονόματα του ζωγράφου Λουκά Βενετούλια και του αρχιτέκτονα Νίκου Μητσάκη, που σχεδίασε το κτήριο του σχολείου. Να αναζητηθούν και άλλες προσωπικότητες.»
Μουμουζιάς: «Εγώ απευθύνω πρόσκληση προς όλα τα μέλη που μπορούν, να συνδράμουν στις εργασίες που προτιθέμεθα να κάνουμε.»
Ελλείψει άλλου θέματος, ο Πρόεδρος της ΓΣ κηρύττει τη λήξη της Συνέλευσης.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Γεώργιος Συνεφάκης                Μιχαήλ Γκαβέζος