Εκτύπωση

Πρακτικό ΓΣ & αποτελέσματα εκλογών 25/11/18

Γράφτηκε από τον/την administrator. Posted in ΓΣ 25/11/18

Επειδή δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία ούτε στην πρώτη συνεδρίαση στις 21/11/18, ούτε στις 10πμ της 25/11/17, η συνέλευση πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, 25/11/18, στις 11μ, με παρόντα 74 μέλη και θέματα ΗΔ τα κάτωθι:
1)    Απολογισμός πεπραγμένων 3ης περιόδου (1/11/2017-31/10/2018).
2)    Οικονομικός απολογισμός
3)    Έκθεση της Ε.Ε. και απαλλαγή Δ.Σ. για το 3ο οικονομικό έτος λειτουργίας.
4)    Αιτήσεις - προτάσεις
5)    Εκλογή εφορευτικής επιτροπής και εκλογική διαδικασία μελών νέου ΔΣ και νέας ΕΕ.
    Στη αρχή ο Πρόεδρος του Συλλόγου καλεί το Σώμα να εκλέξει Πρόεδρο και Γραμματέα της ΓΣ. Το Σώμα εκλέγει ομόφωνα τους μοναδικούς προταθέντες, τον κ. Συνεφάκη για τη θέση του Προέδρου και τον κ. Γκαβέζο για τη θέση του Γραμματέα. Στη συνέχει ο Πρόεδρος της ΓΣ καλεί τον Πρόεδρο του ΔΣ να κάνει τον απολογισμό, σύμφωνα με το 1ο θέμα της ΗΔ. Λαβών το λόγο ο κ. Μουμουζιάς, αναφέρει τα εξής:
«Η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε μετά την προηγούμενη Γ.Σ., ήταν μια ημερίδα για το σχολείο και το περιβάλλον του, η οποία έλαβε χώρα στις 4/12/17 σ’ αυτόν εδώ τον χώρο. Παρουσιάστηκαν οι μέχρι τότε δράσεις του Συλλόγου, με έμφαση στις ενέργειες για την αποκατάσταση του κτηρίου, αλλά και στη μελέτη του Ε. Βανδώρου για την περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος, η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία του αρχιτέκτονα Λέανδρου Ζωΐδη με αντικείμενο το κτήριο του σχολείου, ενώ ακόμα μίλησαν ο Α/δήμαρχος τεχνικών έργων Παππάς, ο Πρόεδρος της β’/θμιας σχολικής επιτροπής Π. Λεκάκης, οι δ/ντές των στεγαζόμενων σχολείων, γονείς, ο Πρόεδρος των μαθητών του εσπερινού, περίοικοι, καταστηματάρχες, εκπρόσωπος της αστυνομίας κ.α. Τα πρακτικά υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, bita.gr.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε τη χαρά να τιμήσουμε τρεις δωρητές του Συλλόγου, τους αδελφούς Γιάννη και Κώστα Μωραϊτίδη και τον Δημήτρη Αναγνώστου, αλλά και άλλους δύο αφανείς εργάτες, τον αρχιτέκτονα Στάθη Βανδώρο για τη μελέτη του για την περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος και τον ηχολήπτη Στέλιο Χατζηγιαννάκη, γα τη μελέτη του πάνω στην ηχητική και ηλεκτροφωτιστική αναβάθμιση του θεάτρου. Τιμήθηκε ακόμα η χορωδία του 2ου Γυμνασίου, η οποία, δίνει ανελλιπώς το παρόν στις εκδηλώσεις μας τα τελευταία χρόνια.
Τον Μάρτιο έγινε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον Τηλέμαχο Αλαβέρα, στο οποίο συμμετείχαν ο ποιητής Δημήτρης Μπρόύχος, ο Δημήτρης Τσελούδης, η Δήμητρα Ευαγγελοπούλου, ο Απόστολος Κοτούλας, ο Χρήστος Αλαβέρας αλλά και μαθητές του 2ου ΓΕΛ πάνω σε κείμενο που σκηνοθέτησε η Μαρία Γλαράκη.
Ένα μήνα μετά, έγινε μια πρωτόγνωρη αλλά και πολύ επίπονη, για τα δεδομένα του Συλλόγου εκδήλωση, μια έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα τέχνης της ΦΑΑΘ, όπου παρουσιάστηκαν έργα των συναποφοίτων Κων/νου Αρώνη, Χρήστου Αλαβέρα, Στάθη Βανδώρου, Λουκά Βενετούλια, Απόστολου Κοτούλα, Νικολέτας Καρβαριώτου, Χρήστου Μπακόλα, Στέργιου Τσιούμα. Η έκθεση συνοδεύτηκε με ένα αφιέρωμα στο έργο του Λουκά Βενετούλια, με ομιλητή τον Κων/νοΠαλιάν. Εκτιμάται ότι την έκθεση την παρακολούθησαν συνολικά παραπάνω από 500 άτομα.
Τελευταία εκδήλωση ήταν η συναυλία του Παντελή Χατζηκυριάκου με το συγκρότημά του σ’ αυτόν εδώ τον χώρο, με την οποία εγκαινιάσαμε και το θέατρο «Κώστας Βουτσάς», την ανακαίνιση του οποίου καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μετά από απερίγραπτες δυσκολίες και με πολλή προσωπική εργασία. Θα πρέπει να πω ότι η εργασία ανακαίνισης διήρκησε περίπου 2,5 χρόνια, δεν είναι δηλαδή προϊόν μόνο της τελευταίας χρονιάς.
Σας ευχαριστώ.»
Σχολιάζοντας τον απολογισμό ο κ. Συνεφάκης συνεχάρει το ΔΣ για τις προσπάθειές του και καλεί τον επόμενο ομιλητή, σύμφωνα με το 2ο θέμα της ΗΔ. Τον λόγο παίρνει ο κ.  Σταματιάδης, εκ των μελών της ΕΕ, ο οποίος αναγιγνώσκει τον οικονομικό απολογισμό και στη συνέχεια την έκθεση της ΕΕ, σύμφωνα με το 3ο θέμα:
Σταματιάδης:
«Το ταμείο την 31/10/18 εμφάνιζε ενεργητικό 2.963,59€.
Τα έσοδα εντός της περιόδου ήταν 2.854,00€.
Τα έξοδα εντός της περιόδου ήταν 5.375,17€.
Για την περίοδο 1/11/17-31/10/18 βρέθηκαν συνολικά 104 αποδείξεις είσπραξης συνολικού ποσού 2.854,00€ (830,00€ προερχόμενα από συνδρομές μελών και 2.024,00€ από δωρεές και λοιπά έσοδα) και 69 αποδείξεις πληρωμής, ύψους 5.375,17 €.
Συνολικά το ταμείο εμφανίζει ενεργητικό 2.963,59€, το οποίο μεταφέρεται στην επόμενη περίοδο, με σύνολο εσόδων όλων των χρήσεων 19.441,00€ και σύνολο εξόδων όλων των χρήσεων 16.477,41€, ενώ δεν υφίσταται καμιά χρεωστική εκκρεμότητα ή υποχρέωση.
Ακολουθεί η έκθεση της ΕΕ:
» Σήμερα Τρίτη 13-11-18, συνήλθε στην έδρα του Συλλόγου, στο κτήριο του 2ου Γ.Ε.Λ., Ικτίνου 5, η Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.) του Συλλόγου, τα μέλη της οποίας είχαν εκλεγεί κατά την εκλογική διαδικασία της 8-11-15 και αποτελούνται από τους Κούβελα Δημήτριο, Σταματιάδη Λύσανδρο και Κοτανίδη Ιωάννη.
Η Ε.Ε., αφού έλαβε υπόψη της ότι η προηγούμενη Ε.Ε. είχε προβεί σε έλεγχο για την περίοδο 1/11/16 – 31/10/17, προέβη σε έλεγχο της διαχείρισης του Συλλόγου για το χρονικό διάστημα 1/11/17 – 31/10/18 και βρήκε τα παρακάτω:
1)    Αρχείο μελών Συλλόγου, αποτελούμενο από τις αιτήσεις συνολικά 577 μελών (έως 31/10/18).
2)    Βιβλίο πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων, σφραγισμένο και αριθμημένο.
3)    Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου, σφραγισμένο και αριθμημένο, μετά φακέλου συνημμένων εγγράφων.
4)    Πρωτόκολλο αλληλογραφίας και φάκελοι εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.
5)    Βιβλίο ταμείου (εσόδων – εξόδων).
6)    Αντίγραφα αποδείξεων είσπραξης και αποδείξεων πληρωμής.
Η Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη της και την έκθεση της προηγούμενης Ε.Ε., αναφέρει ότι η κατάσταση του Συλλόγου για την περίοδο 1/11/17-31/10/18 έχει ως εξής:
1)    Εντός της συγκεκριμένης περιόδου ενεγράφησαν 22 νέα μέλη και διαγράφησαν 2.
2)    Το Δ.Σ. συνεδρίασε αθροιστικά 9 φορές και είναι ενημερωμένο σχετικά το βιβλίο συνεδριάσεων Δ.Σ.
3)    Πρωτοκολλήθηκαν συνολικά 3 εισερχόμενα και 7 εξερχόμενα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στους αντίστοιχους φακέλους.
4)    Το ταμείο την 31/10/18 εμφάνιζε ενεργητικό 2.963,59€.
Τα έσοδα εντός της περιόδου ήταν 2.854,00€.
Τα έξοδα εντός της περιόδου ήταν 5.375,17€.
Για την περίοδο 1/11/17-31/10/18 βρέθηκαν συνολικά 104 αποδείξεις είσπραξης συνολικού ποσού 2.854,00€ (830,00€ προερχόμενα από συνδρομές μελών και 2.024,00€ από δωρεές και λοιπά έσοδα) και 69 αποδείξεις πληρωμής, ύψους 5.375,17 €.
Συνολικά το ταμείο εμφανίζει ενεργητικό 2.963,59€, το οποίο μεταφέρεται στην επόμενη περίοδο, με σύνολο εσόδων όλων των χρήσεων 19.441,00€ και σύνολο εξόδων όλων των χρήσεων 16.477,41€, ενώ δεν υφίσταται καμιά χρεωστική εκκρεμότητα ή υποχρέωση.
   
Θεσσαλονίκη 13/11/2018

Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής

Κοτανίδης Ιωάννης    Κούβελας Δημήτριος    Σταματιάδης Λύσανδρος»

»Θα ήθελα ακόμη να τονίσω την άψογη εικόνα που παρουσίαζε το ταμείο και την εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Μωραϊτίδη, ταμία του Συλλόγου»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΓΣ καλεί το Σώμα να αποφασίσει αν θα απαλλάξει το ΔΣ από κάθε ευθύνη. Το Σώμα, ομόφωνα, απαλλάσσει το ΔΣ από κάθε ευθύνη.
    Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΓΣ καλεί τα μέλη να πάρουν τον λόγο στο πλαίσιο του 4ου θέματος.
Μουμουζιάς:
«Αγαπητοί συναπόφοιτοι, για μένα σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή. Μια σημαντική στιγμή, γιατί κλείνει ένας κύκλος, που άνοιξε πριν από 10 ακριβώς χρόνια. Τότε που, στην αίθουσα των Κρατικών Αρχείων του Κράτους, ξεκινούσα την έρευνά μου για την ιστορία του 2ου Γυμνασίου. Συνεχίστηκε με την έκδοση του βιβλίου «Το δικό μας 2οΓυμνάσιο Θεσσαλονίκης» και στη συνέχεια απέκτησε εσάς συνοδοιπόρους, με την ίδρυση του «Ικτίνου». Πέρασε ένας χρόνος μέχρι να καταφέρουμε να αποκτήσει ο Σύλλογος την απαραίτητη νομική υπόσταση, και στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή του 1ου ΔΣ, που είχε να βρεθεί αντιμέτωπο με μια πρόκληση: τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του σχολείου. Το 1ο ΔΣ κατάφερε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην αποστολή του. Διοργάνωσε, χωρίς το απαραίτητο οικονομικό υπόβαθρο και χωρίς τεχνογνωσία, εκδηλώσεις που θα τις ζήλευαν θεσμοί πολιτιστικοί και φορείς με πολυετή εμπειρία, με αποτέλεσμα να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά και να αφήσει ένα δύσκολο χρέος στο επόμενο ΔΣ. Να βρει τον προσανατολισμό του, τώρα που δεν υπήρχε μπροστά εορτασμός εκατονταετηρίδας.
Το επόμενο ΔΣ, που είχα την τιμή να ηγηθώ, βρέθηκε αντιμέτωπο με αυτή τη δυσκολία, αλλά νομίζω ότι κατάφερε να τα βγάλει πέρα. Δόθηκε έμφαση στην αλληλεγγύη των μελών με τη δημιουργία επαγγελματικού καταλόγου και τράπεζας αίματος, μπήκε στόχος να αποκτήσει το θέατρο «Κώστας Βουτσάς» την εικόνα που του άξιζε και παράλληλα διατηρήθηκε ο πολιτιστικός προσανατολισμός του συλλόγου με τη δημιουργία αντίστοιχων εκδηλώσεων. Το έργο για μένα ήταν πολύ κουραστικό και δεν θα είχα καταφέρει να ανταποκριθώ αν δεν υπήρχε η υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, τα οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω και από τη θέση αυτή προσωπικά.
Κατ’ αρχάς τη Γενική Γραματέα Δόμνα Λεωτόν, που υπήρξε στυλοβάτης του Συμβουλίου, ανταποκρινόμενη με απόλυτη συνέπεια στην λεπτή και με πολλές απαιτήσεις αυτή θέση. Θα πρέπει να τονίσω ότι η κα Λεωτόν δεν απουσίασε ούτε μια φορά από τις συνεδριάσεις.
Τον Α΄ Α/πρόεδρο Ευάγγελο Δημητριάδη, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αποστολή του, όπως εξάλλου και ό Β΄ Α/πρόεδρος του συλλόγου, Θανάσης Ρούλης. Τους ευχαριστώ αμφότερους.
Καταλυτική ήταν η παρουσία του Ταμία Γιάννη Μωραϊτίδη, ο οποίος με την εμπειρία του χειρίστηκε άψογα τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα των οικονομικών και επιτρέψτε μου να πω ότι θα ήταν ευτύχημα για τον Σύλλογο να διατηρήσει τη θέση αυτή και στο επόμενο ΔΣ.
Να ευχαριστήσω ακόμα τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ευθύμη Ευθυμιάδη, αλλά και τον έτερο νομικό του Συμβουλίου, τον Χρήστο Γρόλλιο, που όσες φορές χρειάστηκε μας έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αρχιτέκτονα Στάθη Βανδώρο, που με τις γνώσεις και την εμπειρία του είχε καταλυτική παρουσία τόσο στην ανακαίνιση του θεάτρου και στην τεχνική υποστήριξη του κτηρίου, γενικότερα, όσο και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.
Να ευχαριστήσω ακόμα τον έμπειρο και συνετό Νίκο Τσάκαλο, τον Βενιαμίν του συμβουλίου Χρήστο Καραπέτσα αλλά και τη Μίτση Μακρή, που κλήθηκε από τον πάγκο αλλά ήταν ζεστή και κατάφερε να ανταποκριθεί κι αυτή επάξια στον ρόλο της.
Αγαπητοί φίλοι, υπηρέτησα τον «Ικτίνο» από τη θέση του προσωρινού Προέδρου, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και από τη θέση του Προέδρου. Σας διαβεβαιώνω ότι έδωσα και την ψυχή μου για αυτόν τον Σύλλογο, ο οποίος θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Όλα τα πράγματα, όμως, έχουν ένα τέλος. Λόγοι προσωπικοί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω. Ο «Ικτίνος», όμως, πρέπει να συνεχίσει αλλά και να αποδείξει ότι είναι πάνω από πρόσωπα.. Γιατί τον «Ικτίνο» τον χρειάζεται το 2ο. Γιατί τον χρειαζόμαστε κι εμείς. Γιατί ο «Ικτίνος» είναι πάνω απ’ όλα οι μνήμες μας.»
Συνεφάκης:
«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω τη μεγάλη και καθοριστική προσφορά του κ. Μουμουζιά στον Σύλλογό μας.»
Τσάκαλος:
    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, Γιώργο Μουμουζιά, για τη μεγάλη προσφορά του. Λυπούμαι γιατί είναι περιορισμένη η παρουσία των μελών/αποφοίτων του σχολείου και αναφέρω ότι θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του Σώματος, ως υποψηφίου για το νέο ΔΣ.»
Χατζηγιαννάκης:
    «Το νέο ΔΣ θα πρέπει να συνεχίσει τις εργασίες για την ανακαίνιση του θεάτρου. Έχω να κάνω ακόμα δύο προτάσεις:
α) Θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε ώστε η τράπεζα αίματος  να αυξήσει τα αποθέματά της
β) Το νέο ΔΣ θα πρέπει να έχει μια εξωστρεφή δράση. Να στραφεί προς τη δημιουργία ομάδων-επιτροπών με μέλη εκτός ΔΣ.»
Ρούλης
(αναφέρεται στο ιστορικό της τράπεζας αίματος):
    «Υπάρχει ανάγκη να αντικατασταθούν οι φιάλες αίματος που έχουν χορηγηθεί. Αυτό θα γίνει αν αναζητηθούν νέοι αιμοδότες και εκτός χώρου αποφοίτων. Προτρέπω, ακόμα, τη συμμετοχή των παρευρισκομένων στο νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές.»
Παπαγεωργίου:
    «Με τον κ. Μουμουζιά ήμασταν συμμαθητές και συνοδοιπόροι στη δημιουργία του Συλλόγου. Ήμουν κι εγώ από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και παρών στο 1ο ΔΣ. Είναι αναγκαία η συνέχιση της προσπάθειας προκειμένου να διατηρηθεί ο Σύλλογος. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τον κ. Συνεφάκη για τη συμβολή του ως πρώτου Προέδρου του ΔΣ και να ευχηθώ στο νέο ΔΣ καλή επιτυχία.»
Βούγιας: 
«Εκφράζω την ανησυχία μου για την περιορισμένη παρουσία των αποφοίτων σήμερα. Γνωρίζετε πόσο στενή είναι η σχέση του Δήμου με τα Σχολεία και θα ήθελα να πω ότι, αν κληθώ να υπηρετήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης από κάποια θέση, θα είναι στις πρώτες μου προτεραιότητες η αναβάθμιση του χώρου της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, η σπουδαιότητα του οποίου είναι σε όλους μας γνωστή. Είδα ότι με την ανάπλαση των γύρω δρόμων το κτήριο του σχολείου αναδείχθηκε, αλλά περιορίστηκε το πράσινο στην οδό Ζεύξιδος. Προτρέπω να υπάρχει ευρεία συμμετοχή στο νέο ΔΣ και θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπάρχει μια εξωστρέφεια, με τη δημιουργία εκδηλώσεων και εκτός χώρου του σχολείου. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ.»
Συνεφάκης:
«Είναι γνωστοί οι συναισθηματικοί δεσμοί των αποφοίτων με τα σχολεία τους, γενικά. Το νέο ΔΣ θα πρέπει να προχωρήσει σε ονοματοδοσίες και αιθουσών της πτέρυγας του Γυμνασίου, με ονόματα διακεκριμένων προσωπικοτήτων, όπως ο Μητσάκης, ο Βενετούλιας, ο κ. Παντερμαλής κ.α. Θα πρέπει, ακόμα να υπάρχει μια φροντίδα καλλωπισμού του χώρου, όπως πχ με τον καθαρισμό των συνθημάτων που έχουν γραφτεί.»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος καλεί το Σώμα να εκλέξει Εφορευτική Επιτροπή και το Σώμα εκλέγει, ομόφωνα, τους τρεις προταθέντες, ήτοι τους κ.κ.
Τζαναβάρη Νικόλαο,
Ρούλη Αθανάσιο
Μουμουζιά Γεώργιο.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, ο Πρόεδρος κηρύττει τη λήξη της συνεδρίασης και οι υποψήφιοι αυτοπαρουσιάζονται.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Γεώργιος Συνεφάκης                Μιχαήλ Γκαβέζος

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών έχουν ως ακολούθως:
Για το ΔΣ:
ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (1971): 41
ΓΚΑΒΕΖΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (1971): 11
ΓΡΟΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1982): 29
ΛΕΩΤΟΝ ΔΟΜΝΑ (1986): 52
ΜΗΤΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (2007): 8
ΜΩΡΑΪΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (1997): 31
ΜΩΡΑΪΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (1996): 13
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (1981): 24
ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1962): 19
ΤΣΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1967): 5
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (1969): 17

(εκλέγονται και οι ένδεκα)

Για την ΕΕ:
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1984): 24
ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1983): 30
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ (1969): 31

(εκλέγονται και οι τρεις)