Εκτύπωση

Πρόσκληση σε αιμοδοσία 19/4/16

Posted in ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Προς τους γονείς και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης και τα μέλη του "Ικτίνου"

Αγαπητοί γονείς , αγαπητοί καθηγητές, αγαπητά μέλη και φίλοι του "Ικτίνου"
Ο Σύλλογος Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει «Τράπεζα Αίμα-τος», με στόχο την παροχή βοήθειας, σε περίπτωση ανάγκης, στους μαθητές, απόφοιτους, γονείς, καθηγητές και γενικότερα σε όσους σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με το αγαπημένο μας σχολείο. (Για λεπτομέρειες που αφορούν στον κανονισμό λειτουργίας της «Τράπεζας» μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου, www.bita.gr).
Προκειμένου να αποκτήσει η «Τράπεζα» απόθεμα ικανό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην απο-στολή της, ο «Ικτίνος», σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου καθώς και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, οργανώνει αιμοδοσία την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στον χώρο του κτηριακού συγκροτήματος του Σχολείου. Οι ώρες αιμοδοσίας είναι 9-13.30, ενώ σε περίπτωση που κάποιος, που επιθυμεί να αιμοδοτήσει, κωλύεται τις συγκεκριμένες ώρες, μπορεί να προσέλθει την ίδια ημέρα το απόγευμα (17.30-19.30) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ και να δηλώσει ότι αιμοδοτεί για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου «Ικτίνος». (Προϋποθέσεις για αιμοδοσία είναι η καλή κατάσταση της υγείας και η μη κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα).
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 50 του Υπαλληλικού Κώδικα και την διευκρινιστική εγκύκλιο Φ.51/538/12254, όποιος δημόσιος υπάλληλος συμμετέχει σε οργανωμένη αιμοδοσία, όπως η συγκεκριμένη, δικαιούται δύο ημέρες αδείας, επιπλέον της ημέρας κατά την οποία αιμοδοτεί.
Απευθύνουμε πρόσκληση και έκκληση προς κάθε γονέα, καθηγητή και, γενικότερα, προς όλους τους συ-μπολίτες μας να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και να προσέλθουν την Τρίτη 19/4/16 στον χώρο του Σχολείου για να αιμοδοτήσουν. Θα διαθέσουν 10΄ από τον χρόνο τους, τα οποία, όμως, μπορεί να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.
Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος    Η Γενική ΓραμματέαςΓιώργος Μουμουζιάς    Δόμνα Λεωτόν