Εκτύπωση

7/4/14: θέατρο "Άγνωστος αριθμός" με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη - ΑΝΕΤΟΝ (*)

Γράφτηκε από τον/την administrator. Posted in Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100χρονα του σχολείου

Τίτλος εκδήλωσης: θεατρική παράσταση "Άγνωστος αριθμός" με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη

.                        

Ημ/νία: 7-4-2014    Ώρα: 9μ.μ.

Χώρος: θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, Δελφών και Παρασκευοπούλου 42

Είσοδος ελεύθερη

Το έργο

Το έργο είναι μονόλογος ενός κρατουμένου του Άουσβιτς από την Θεσσαλονίκη.
Στην προσπάθεια του να επιβιώσει, βάζει σαν  σκοπό της ζωής του να γράψει ένα ημερολόγιο και να το θάψει, ώστε αργότερα να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος.
Στην προσπάθεια να ολοκληρώσει την αποστολή του, τον κυριεύει η τρέλα και τον απελευθερώνουνε μισοπεθαμένο οι Ρώσοι στρατιώτες.

  Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων το 1970 και αργότερα πήρε το πτυχίο της ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ στην Αθήνα. Έπαιξε σε δεκάδες θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, σε 24 τηλεοπτικές σειρές, σε πολλές τηλεοπτικές ταινίες, σε 15 τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις και σε 7 κινηματογραφικές ταινίες.
Το 2001 ήταν συνιδρυτής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟΥ.
Σκηνοθέτησε και έπαιξε στα έργα:
ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ” του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, “ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ” του Ν. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ, “ΟΘΕΛΛΟΣ” του Ο. ΣΑΙΞΠΗΡ, “Ο ΨΕΥΤΗΣ” του Κ. ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ, “ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑΣ” του ΛΟΠΕ ΝΤΕ ΒΕΓΚΑ, “ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ” του Β. ΡΩΤΑ, “ΕΝΤΓΚΑΡΤ ΑΛΑΝ ΠΟΕ” του Γ. ΣΟΛΔΑΤΟΥ, καθώς επίσης και στα δικά του έργα, “ΣΤΑΛΕΣ ΕΡΩΤΑ” και “ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ”.
Διασκεύασε και ανέβασε με την παιδική σκηνή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ τα έργα, “ΑΘΛΙΟΙ” του Β. ΟΥΓΚΩ και “ΠΛΟΥΤΟΣ” του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.
Συνολικά έχει γράψει και έχει διασκευάσει 12 θεατρικά έργα.
Έχει γράψει, επίσης, τα μυθιστορήματα, “ΣΤΑΛΕΣ ΕΡΩΤΑ” (εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ) και “ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” (εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ).
Το 2007 άρχισε η λειτουργία της ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, όμως, το 2012 σταμάτησαν οι δραστηριότητες του Θεάτρου και της σχολής λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Από τότε συνεχίζει να γράφει και να διαβάζει και, επιλεκτικά, να διαλέγει συνεργασίες.
Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι από τους ηθοποιούς που διακρίθηκε για την υποκριτική του ικανότητα αλλά και για τη γοητευτική του παρουσία. Η εμφάνισή του και η βαθιά υπέροχη φωνή του, ήταν αρκετά για να τον κατατάξουν σε ένα από τα είδωλα της εποχής του.