Εκτύπωση

23/11/14 : Αγώνας καλαθοσφαίρισης αποφοίτων - Παλαί ντε σπορ

Γράφτηκε από τον/την administrator. Posted in Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100χρονα του σχολείου

Τίτλος εκδήλωσης: Αγώνας καλαθοσφαίρισης αποφοίτων

.                       

Ημ/νία:  Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014  Ώρα: 5:30μ.μ.

Χώρος: Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο

Το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο γαλούχησε μπασκετικά χιλιάδες μαθητές. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται μερικοί από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε η χώρα και φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, όπως ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, ο Σωτήρης Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Καρατζουλίδης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και πολλοί ακόμα.

Στις 23 Νοεμβρίου η "διαχρονική" ομάδα μπάσκετ του σχολείου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα την ομάδα των βετεράνων καλαθοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης στο Παλαί ντε Σπορ. Μεταξύ των άλλων, το παρόν θα δώσουν οι Μιχάλης Γιαννουζάκος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκος Κεραμεύς, Δημήτρης Μπουσβάρος, Σωτήρης Νικολαΐδης, Δημήτρης Καρατζουλίδης, Νίκος Κούβελας, Γιάννης Πολίτης, Σπύρος Βούγιας, Θόδωρος Ροδόπουλος, Σωτήρης Σακελλαρίου, Νίκος Κόκκας, Κων/νος Παξιμαδάς, Λάμπρος Λαμπράκης, Άκης Ταλιαδώρος, Δημήτρης Νέδας, Λουκάς Μυλόπουλος, Μαργαρίτης Δαλέσης, Δημήτρης Καρπούζας, Λεωνίδας Πανταζής κ.α.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Δημήτρη Ταλιαδώρου, ενός από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε η χώρα.

Ο Δημήτρης Ταλιαδώρος γεννήθηκε το 1925 και αποφοίτησε από το Β΄Γυμνάσιο αρρένων το 1944. Εκτός από το μπάσκετ ασχολήθηκε και διακρίθηκε στον στίβο και στην κολύμβηση. Αγωνίστηκε με τα χρώματα της Χ.Α.Ν.Θ. και ήταν για πολλά χρόνια μέλος της Εθνικής Ελλάδος, με την οποία είχε 31 συμμετοχές. Το 1949 κατέκτησε με την Εθνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Καΐρου, όπου και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Συμμετείχε, επίσης, στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ελσίνκι το 1952, ενώ το 1949 και το 1951 συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης, όντας ο πρώτος Έλληνας που κλήθηκε στη μικτή Ευρώπης.  Το 1946 σε αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Εθνική Τουρκίας, σημείωσε τους 39 από τους 41 πόντους με τους οποίους νίκησε η Εθνική ομάδα.

Είσοδος ελεύθερη


(Εάν κάποιος απόφοιτος επιθυμεί να αγωνιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα, μπορεί να το δηλώσει επικοινωνώντας μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου.)