Εκτύπωση

27/4/15: Ονοματοδοσία αιθουσών του 2ου ΓΕΛ με ονόματα διακεκριμένων αποφοίτων

Γράφτηκε από τον/την administrator. Posted in Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100χρονα του σχολείου

Τίτλος εκδήλωσης: Ονοματοδοσία αιθουσών 2ου Λυκείου 

.                        

Ημ/νία: Δευτέρα 27 Απριλίου 2015   Ώρα: 7.30μ.μ

Χώρος: Θέατρο Σχολικού Συγκροτήματος, Ικτίνου 5


Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε, ομόφωνα, να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς ορισμένες από τις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος να πάρουν τα ονόματα διακεκριμένων αποφοίτων του σχολείου.
Συγκεκριμένα προτάθηκαν τα ονόματα των Εμμανουήλ Ανδρόνικου (αρχαιολόγος), Απόστολου Βακαλόπουλου (ιστορικός), Τάκη (Δημητρίου) Βαρβιτσιώτη (ποιητής), Γεωργίου Βαφόπουλου (ποιητής), Κωνσταντίνου Βουτσά (ηθοποιός), Μ. Καραγάτση (Δημητρίου Ροδόπουλου) (συγγραφέας), Παναγιώτη Σπύρου (καρδιοχειρουργός) και Ντίνου Χριστιανόπουλου (Κωνσταντίνου Δημητριάδη) (ποιητής).
Το 2ο Γ.Ε.Λ. έκανε αποδεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση και τη διαβίβασε στην αρμόδια Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης, η οποία ενέκρινε το παραπάνω αίτημα.
Έτσι, τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 7.30μ.μ., σε μια σεμνή τελετή που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των βιογραφικών των συγκεκριμένων αποφοίτων, δρώμμενα μαθητών του 2ου ΓΕΛ πάνω σε έργα των τιμώμενων και συμμετοχή της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί η ονοματοδοσία σε επτά αίθουσες, ενώ το όνομα του Κώστα Βουτσά θα δοθεί στο θέατρο του σχολείου. Παράλληλα, κάποιες από τις αίθουσες θα "υιοθετηθούν" από αποφοίτους προκειμένου να αναβαθμιστούν υλικοτεχνικά, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Κώστας Βουτσάς, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και μέλη των οικογενειών του Π. Σπύρου, του Δ. Βαρβιτσιώτη, του Α. Βακαλόπουλου κ.α.

Είσοδος ελεύθερη