Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ικτίνος», ο αρχιτέκτων Λ. Ζωΐδης (Msc αποκατάσταση μνημείων) παρουσίασε την, από αρχιτεκτονικής πλευράς, ιστορικότητα του κτηριακού συγκροτήματος της οδού σχολείων και κατέθεσε τις προτάσεις του για την αναβάθμισή του.
Ο Πρόεδρος του «Ικτίνου» Γ. Μουμουζιάς ανέπτυξε, συνοπτικά, τις δράσεις του Συλλόγου, παρουσίασε τις προτάσεις του συναπόφοιτου αρχιτέκτονα Σ. Βανδώρου για την περίφραξη του σχολείου και επισήμανε τις αναγκαίες επεμβάσεις στα υφιστάμενα κτήρια.
Ο Α/δήμαρχος Τεχν. Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσ/νίκης Α. Παππάς αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί και αφορά στη στατική επάρκεια και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, ενώ επίσης, ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου να αναδιαμορφώσει τις οδούς Ικτίνου και Ζεύξιδος.
Ο Α/Δήμαρχος Κοιν. Πολιτικής και Πρόεδρος της Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής Π. Λεκάκης ανακοίνωσε ότι το κτηριακό συγκρότημα του Γυμνασίου, ενόψει, μάλιστα, της επικείμενης αδελφοποίησής του με το Ελληνικό Γυμνάσιο της Μελβούρνης, θα βαφτεί μόλις ξεκινήσουν τα 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Δήμου.
Η Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ κα Κυριακάκη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα φύλαξης του κτηριακού συγκροτήματος τόσο στην πρωινή, όσο και στην απογευματική βάρδια καθώς και στις ανάγκες αυξημένης περιπολίας της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Ικτίνου.
Την αναγκαιότητα φύλαξης του συγκροτήματος τόνισε και η Δ/ντρια του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου κα Πέγιου, η οποία μίλησε, ακόμη, και στα προβλήματα που δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου η έλλειψη πιστώσεων.
Στα προβλήματα του κτηρίου εξαιτίας της παλαιότητάς του αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ κα Χαραλαμπίδου, ενώ ο Πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου κ. Πισμάνης, πρόσθεσε ότι πολλές επεμβάσεις γίνονται με προσωπική φροντίδα και εργασία μαθητών του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου.
Η περίοικος κ. Παπαδοπούλου και ο επιχειρηματίας κ. Καραμανίδης επισήμαναν την αλλαγή στη φυσιογνωμία της περιοχής εξαιτίας της πεζοδρόμησης των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος, αφού απομακρύνθηκαν τα καταστήματα καθημερινής ανάγκης και αντικαταστάθηκαν από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο γεγονός ότι καταγράφονται, πολύ συχνά και σε αρκετά μεγάλη διάρκεια της ημέρας, παραβατικές συμπεριφορές, όπως χρήση ουσιών, δυνατή μουσική, ρύπανση κ.α. Παράλληλα, ζήτησαν την αυξημένη αστυνόμευση της περιοχής.
Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής κ. Ζωίδης επισήμανε την αναγκαιότητα αποκατάστασης του κτηριακού συγκροτήματος σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ως μνημείο και ο κ. Καλαφάτης, περίοικος, έθεσε το ερώτημα μείωσης του πρασίνου από τις επεμβάσεις που θα γίνουν στις οδούς Ικτίνου και Ζεύξιδος.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας δεσμεύτηκε να μεταφέρει αρμοδίως το αίτημα για συχνότερη αστυνόμευση της περιοχής. Ο κ. Παππάς είπε ότι με την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση και στατική επάρκεια του κτηρίου, η ολοκλήρωση του οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη διετία, θα λυθούν τα κτηριολογικά προβλήματα ενώ η αναδιαμόρφωση των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος, θα αποβεί προς όφελος του σχολείου, των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής.
Την εκδήλωση συντόνισε ο ομότιμος καθηγητής της πολεοδομίας και Α΄ Α/Πρόεδρος του "Ικτίνου", Ε. Δημητριάδης.

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.