Αφιέρωμα στον Τηλέμαχο Αλαβέρα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε τη Δευτέρα 12-3-18 στο θέατρο "Κώστας Βουτσάς", προκειμένου να παρακολουθήσει το αφιέρωμα στον λογοτέχνη Τηλέμαχο Αλαβέρα. Για το έργο του Τηλέμαχου Αλαβέρα μίλησε ο ποιητής Δημήτρης Μπρούχος με τίτλο "Από τη Θράκη στο Ταίναρον και τούμπαλιν", κείμενα του ανάγνωσαν η ηθοποιός Δήμητρα Ευαγγελοπούλου, ο νομικός και ηθοποιός Δημήτρης Τσελούδης και ο ζωγράφος Απόστολος Κοτούλας, ενώ ζωγράφιζε, ταυτόχρονα, ο ζωγράφος Χρήστος Αλαβέρας. Ακόμα, προβλήθηκε συνέντευξη της ποιήτριας Ρούλας Αλαβέρα, ενώ το έργο "Τα αγρίμια του άλλου δάσους" παρουσιάστηκς δραματοποιημένο από τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Τάσο Φραντζή και Μιχάλη Γρηγόρη και την ηθοποιό Δήμητρα Ευαγγελοπούλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Γλαράκη. Στο τέλος ο Πρόεδρος του "Ικτίνου" Γιώργος Μουμουζιάς έδωσε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του Τηλέμαχου Αλαβέρα, Ρούλα. Ανάμεσα στους θεατές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΕΛΘ Ηλίας Κουτσούκος, η Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ Στέλλα Κυριακάκη, η κα Σαλτιέλ, εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ κ.α.. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του "Ικτίνου", Μίτση Μακρή.

Ευχαριστίες οφείλουμε στους:
Πέτρο Νάσκο, για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης
Στέλιο Χατζηγιαννάκη,
για την ηχοληψία
Γιώργο Φραντζή, για τους φωτισμούς
Γιώργο Γιαννίκη, για τη βιντεοσκόπιση

"...Από τη Θράκη στο Ταίναρο και τούμπαλιν" (Ο ποιητής Δ. Μπρούχος μιλά για τον Τ. Αλαβέρα) administrator 12