Περισσότερα από εκατό άτομα παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των αποφοίτων του σχολείου Χρήστου Αλαβέρα - Κωνσταντίνου Αρώνη - Στάθη Βανδώρου - Λουκά Βενετούλια - Απόστολου Κοτούλα - Νκολέτας Καρβαριώτου - Χρήστου Μπακόλα - Στέργιου Τσιούμα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18-4-2018 στην Αίθουσα Τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Λουκά Βενετούλια. Διαφορετικές τεχνοτροπίες, διαφορετικά υλικά αλλά και διαφορετικές γενιές συνδυάστηκαν άψογα και έδεσαν αρμονικά στον εντυπωσιακό χώρο της Φ.Α.Α.Θ., αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τον κόσμο που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών. Χαιρετισμό απηύθηνε ο Γ. Γραμματέας της Φ.Α.Α.Θ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, ενώ τους καλλιτέχνες παρουσίασε στο κοινό ο Πρόεδρος του "Ικτίνου" Γιώργος Μουμουζιάς. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο Ζήσης Μεζίλης (πιάνο) και ο Αλέξανδρος Γιαγκούσης (φλάουτο) συγκεντρώνοντας το χειροκρότημα του κόσμου.
   Παράλληλα με την έκθεση ζωγραφικής, την Τρίτη 24-4-2018 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ. η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Λουκά Βενετούλια. Για το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη μίλησε ο αρχιτέκτονας, ζωγράφος και Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Κωνσταντίνος Παλιάν, ενώ στο τέλος ο Πρόεδρος του "Ικτίνου" Γιώργος Μουμουζιάς, έδωσε στον ομιλητή αναμνηστικό δώρο με το έμβλημα του Συλλόγου και στη σύζυγο τού Λουκά, Δέσποινα Βενετούλια, πλακέτα στη μνήμη του για τη μεγάλη προσφορά του στη ζωγραφική.
   Την έκθεση, εκτός από τον κόσμο που την επισκέφθηκε, την παρακολούθησαν ακόμα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, του 2ου Λυκείου, του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου και του 1ου Εσπερινού Λυκείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους Κωνσταντίνο Αρώνη και Στέργιο Τσιούμα.
   Η έκθεση διήρκησε έως τις 27-4-18 και εκτιμάται ότι την παρακολούθησαν συνολικά περίπου 500 άτομα.

Θερμές ευχαριστίες στον Στράτο Καρβαριώτη για τη φωτογραφική κάλυψη των εγκανίων και του αφιερώματος στον Λουκά Βενετούλια.
Για φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης επισκεφθήτε, αντίστοιχα, το πεδίο "Φωτογραφίες" και "Η εκδήλωση σε video".

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.