Εκτύπωση

Ομιλία Προέδρου "Ικτίνου", Γ. Μουμουζιά

Γράφτηκε από τον/την administrator. Posted in Βασιλόπιτα 2018

Κα Λυκειάρχα
Κ. Γυμνασιάρχα
Αγαπητοί συναπόφοιτοι, αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά, αγαπητοί καθηγητές
    Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά βρίσκεστε εδώ, μαζί μας.
    Είθισται, στις κοπές βασιλόπιτας να γίνεται και ένα είδος απολογισμού της χρονιάς που πέρασε, μια και ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που προσέρχεται στις Γενικές Συνελεύσεις. Επιτρέψτε μου λοιπόν, να πω δυο λόγια για το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ.
    Στις αρχές του περασμένου Απριλίου οργανώσαμε ένα θεατρικό αναλόγιο αφιερωμένο στους λογοτέχνες που πέρασαν από τα θρανία και τις έδρες του σχολείου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του, ομολογουμένως, δύσκολου εγχειρήματος συνδυασμού τόσων πολλών λογοτεχνικών κειμένων, ανέλαβε ο συναπόφοιτος σκηνοθέτης Γιώργος Φράγκογλου, ενώ συμμετείχαν ο ίδιος, η Μαρίνα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Βούγιας. Την εκδήλωση μουσικά κάλυψε ο μαθητής του 2ου Λυκείου, Κωστής Μυλωνάς.
    Τον Σεπτέμβριο οργανώθηκε άλλη μία αιμοδοσία και πρέπει να ευχαριστήσουμε, εκτός από τους συναπόφοιτους, τους γονείς και τον δ/ντή του 2ου Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα απόθεμα 30-35 περίπου φιαλών για όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, δεν μπορεί, παρά να μας γεμίζει ικανοποίηση.
    Στις αρχές Δεκεμβρίου έγινε μια εκδήλωση, σ΄ αυτόν εδώ τον χώρο, για το σχολείο και το περιβάλλον του. Συμμετείχαν, γονείς, μαθητές, εκπρόσωποι των σχολείων που συστεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα, περίοικοι, επιχειρηματίες της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Παππάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και Πρόεδρος της Β΄θμιας σχολικής επιτροπής κ. Λεκάκης, ο αρχιτέκτονας Λέανδρος Ζωΐδης, ο οποίος παρουσίασε ένα τμήμα της διπλωματικής του που αφορά στο κτηριακό συγκρότημα, ενώ ακόμα παρουσιάστηκαν η ηχοφωτιστική μελέτη του θεάτρου που εκπόνησε το μέλος του Συλλόγου μας, Στέλιος Χατζηγιαννάκης και η μελέτη για την περίφραξη του συγκροτήματος που εκπόνησε ο αρχιτέκτονας και μέλος του ΔΣ, Στάθης Βανδώρος.
    Η παρουσία μας, όμως, δεν περιορίστηκε μόνο στις εκδηλώσεις. Θέσαμε σαν στόχο την αναβάθμιση του θεάτρου που μας φιλοξενεί αυτή τη στιγμή και σ’ ένα βαθμό, πετύχαμε αρκετά. Εκτός από την αντικατάσταση των κλειδαριών, από κλειδαριές που έχουν τη δυνατότητα άμεσου ανοίγματος σε περίπτωση κινδύνου και την τοποθέτηση των προβολέων, που έγινε από πέρσι, επιδιορθώθηκαν όλες οι πρίζες του θεάτρου και τοποθετήθηκαν καινούργιες, μια και οι παλιές δεν επαρκούσαν. Τοποθετήθηκε συμπληρωματικός φωτισμός στη σκηνή για την περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος από ορχήστρα. Μπήκε η κουΐντα που βλέπετε πίσω μου που δημιουργεί τον απαραίτητο παρασκηνιακό χώρο. Απομακρύνθηκαν οι παλιές και φθαρμένες κουρτίνες και αντικαταστάθηκαν από νέες που δημιουργούν πλήρη συσκότιση, ενώ, επιπλέον, τοποθετήθηκε μηχανισμός ανύψωσης. Αγοράστηκαν τα χρώματα και βάφτηκε ο χώρος, δημιουργώντας μια καινούργια οπτική. Μπήκαν επιπλέον προβολείς led, οι οποίοι λειτουργούν με τηλεχειρισμό και εκτοξεύουν τις δυνατότητες του θεάτρου.
Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια μικρή επίδειξη.
    Για τις εργασίες αυτές, μέχρι στιγμής ο Σύλλογος έχει δαπανήσει περισσότερα από 1500€, χωρίς να υπολογίζονται οι δωρεές, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 2000€ περίπου. Εκτιμούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι ηλεκτρολογικές εργασίες και θα ζητήσω άμεσα από το ΔΣ την έγκριση για να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του θεάτρου από ηχητικής πλευράς. Εκτιμώ ότι μέχρι το Πάσχα, το μόνο που θα χρειάζεται για να γίνει αυτός ο χώρος ένα πραγματικό θέατρο, θα είναι καινούργιες καρέκλες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μέσω χορηγίας.
    Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε ευρώ που δίνετε για την αγορά λαχνού ή του dvd με την ιστορία του σχολείου, πηγαίνει υπέρ του σχολείου. Αντιλαμβάνεστε ότι η συνεισφορά σας είναι απαραίτητη, διότι άλλοι πόροι δεν υπάρχουν, πλην αυτών και των συνδρομών. Έχουμε σαν όραμα, όπως καταλάβατε, να βελτιωθεί αυτός ο χώρος. Θα παρακαλούσα, όμως, τους μαθητές και τους καθηγητές, κυρίως, να δείξουν έναν στοιχειώδη σεβασμό. Γιατί ό,τι φτιάχνεται με τόσο κόπο, μπορεί να καταστραφεί πάρα πολύ εύκολα αν δεν υπάρχει  προσοχή και δεν ακολουθούνται οι οδηγίες. (Να σας πω πχ, ότι οι οδηγίες που υπήρχαν για τον χειρισμό της κονσόλας του ήχου εδώ και τρία χρόνια, εξαφανίστηκαν πριν από μια εβδομάδα.)
    Τελειώνω, λέγοντάς σας, ότι οι επόμενες δράσεις του Συλλόγου θα είναι ένα αφιέρωμα στον Τηλέμαχο Αλαβέρα στις 12 Μαρτίου και μία έκθεση ζωγραφικής αποφοίτων στις 18 Απριλίου, αφιερωμένη μάλιστα στη μνήμη του ζωγράφου Λουκά Βενετούλια) στον χώρο της ΦΑΑΘ (Αν υπάρχει μεταξύ σας κάποιος, ο οποίος ασχολείται με τη ζωγραφική επαγγελματικά και ενδιαφέρεται να συμμετέχει, ας μας ενημερώσει).
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή χρονιά.