Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την 100χρονη ιστορία του σχολείου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Απόφοιτοι, γονείς, παλιοί αλλά και εν ενεργεία καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και πλήθος κόσμου γέμισαν τον ισόγειο χώρο του Μεγάρου Μπίλλη στην Πλατεία Ιπποδρομίου, προκειμένου να δουν την έκθεση και να παρακολουθήσουν τη συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου "Πλειάδες", το οποίο κάλυψε μουσικά την εκδήλωση.


Οι "Πλειάδες" ταξίδεψαν τον κόσμο με ένα μαγικό τρόπο στους δρόμους της μουσικής παράδοσης της Ηπείρου, της Βουλγαρίας, της Κάτω Ελλάδας και άλλων περιοχών. Στο τέλος της μουσικής εκδήλωσης ο Πρόεδρος του "Ικτίνου" Γιώργος Συνεφάκης, επέδωσε τιμητική πλακέτα στην Γεωργία Τέντα, ιδρυτικό μέλος των "Πλειάδων", η οποία είναι απόφοιτος του Σχολείου.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Δ/ντρια του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης κα Μαρία Τατάγια, η Δ/ντρια του 2ου Γ.Ε.Λ. κα Κλαίρη Χειμωνίδου και ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου κ. Βασίλειος Φανάρας.

Η έκθεση περιλαμβάνει την ιστορική διαδρομή του σχολείου, φωτογραφίες μαθητών και καθηγητών, αποσπάσματα από μαθητολόγια και πρακτικά συνεδρίασης καθηγητών, αναμνηστικά αποφοίτησης, αρχιτεκτονικά σχέδια του σχολείου, ιστορικές σημαίες κ.α. Το ωράριο λειτουργίας της είναι Δευτέρα-Παρασκευή 9-14 και Δευτέρα & Τετάρτη 18-21, ενώ διαρκεί έως τις 23 Ιανουαρίου 2015.

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.