Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου η συναυλία των Blues Wire.  Αυτή τη φορά ο καιρός ήτανε σύμμαχος και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερα από 400 άτομα να βρεθούν στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος και να απολαύσουν τον συναπόφοιτο Ηλία Ζάικο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος για μία ώρα περίπου στους ρυθμούς της μπλουζ μουσικής. Απόφοιτοι όλων των ετών, συμμαθητές του Ζάικου, μαθητές και καθηγητές των Εσπερινών Σχολείων, απλοί λάτρεις του συγκροτήματος και της μπλουζ μουσικής και περαστικοί έγιναν ένα, λικνιζόμενοι στους ήχους της κιθάρας του Ηλία Ζάικου, του μπάσου του Σωτήρη Ζήση και των ντραμς της Νίκης Γουρζουλίδου, αποδεικνύοντας ότι ο χώρος του σχολείου μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας πολιτιστικός πυρήνας της πόλης.
Το συγκρότημα παρουσίασε στο κοινό η Α΄ Αντιπρόεδρος του "Ικτίνου" Δόμνα Λεωτόν, ενώ στο τέλος της συναυλίας ο Πρόεδρος των Αποφοίτων Γιώργος Συνεφάκης επέδωσε στον Ηλία Ζάικο τιμητική πλακέτα, λέγοντας πως η κατακρητέα από τους συντηρητικούς καθηγητές, στα χρόνια που ήταν αυτός μαθητής, μουσική της μπλουζ, σήμερα πήρε την εκδίκησή της. Απαντώντας ο τιμώμενος είπε ότι δέχεται την τιμή, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο τιμώνται όλοι οι ανώνυμοι απόφοιτοι του σχολείου που διακρίθηκαν ο καθένας στον τομέα του.
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα της Α΄Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Σχολείου.

    

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε:

τον συναπόφοιτο Κυριάκο Ποζρικίδη και τη Δ.Ε.Θ. για τη χορηγία της εξέδρας

τον συναπόφοιτο Πέτρο Νάσκο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης. 

Εμφάνιση #
Τίτλος Δημιουργός Εμφανίσεις
Το συγκρότημα administrator 182