Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία των αιθουσών του σχολικού συγκροτήματος με τα ονόματα διακεκριμένων αποφοίτων του σχολείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κώστας Βουτσάς, η σύζυγος του καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου, οι κόρες του ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, η εγγονή του ιστορικού Απόστολου Βακαλόπουλου, ενώ τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, που αδυνατούσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας, εκπροσώπησε η φίλη του, κ. Παπακυριακίδου.
   Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του "Ικτίνου", Αθανάσιος Ρούλης. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Γιώργος Συνεφάκης, τόνισε τη συμβολικότητα της ονοματοδοσίας, ενώ, εκ μέρους του 2ου Γ.Ε.Λ. χαιρετισμό απηύθηνε η φιλόλογος Μαρία Γλαράκη και εκ μέρους του 2ου Γυμνασίου ο Διευθυντής του Βασίλειος Φανάρας.
 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη χορωδία του 2ου Γυμνασίου, υπό τη διεύθυνση του Β. Φανάρα και ακολούθησαν δρώμενα από μαθητές του 2ου Λυκείου, επάνω σε κείμενα των Ν. Χριστιανόπουλου, Μ. Καραγάτση, Τ. Βαρβιστιώτη, Γ. Βαφόπουλου, σε σκηνοθεσία Μ. Γλαράκη. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα βιογραφικά των τιμώμενων σε επιμέλεια Μ. Γλαράκη, Μ. Καρπάθη, Γ. Μουμουζιά και Γ. Συνεφάκη. Στη συνέχεια έγινε αποκάλυψη της πινακίδας του θεάτρου του σχολικού συγκροτήματος, που έφερε το όνομα "Κώστας Βουτσάς" και ακολούθησαν, κατά σειρά οι πινακίδες με τα ονόματα "Ντίνος Χριστιανόπουλος", "Γιώργος Βαφόπουλος", "Μανόλης Ανδρόνικος" (σε τρεις αίθουσες του ισογείου), "Παναγιώτης Σπύρου", "Μ. Καραγάτσης", "Απόστολος Βακαλόπουλος" και "Τάκης Βαρβιτσιώτης" (σε αίθουσες του πρώτου ορόφου).


Ευχαριστούμε τους συναπόφοιτους

Πέτρο Νάσκο, για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης

Μιχάλη Λογοθέτη, για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης

Εμφάνιση #
Τίτλος Δημιουργός Εμφανίσεις
Ομιλία Προέδρου "Ικτίνου", Γιώργου Συνεφάκη administrator 200
Χαιρετισμός φιλολόγου 2ου ΓΕΛ, Μαρίας Γλαράκη administrator 188