Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης η μουσική εκδήλωση με τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη και τον βιολοντσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη. Οι δύο πρώην συμμαθητές (απόφοιτοι 1990) και νυν καταξιωμένοι μουσικοί, μάγεψαν το κοινό, το οποίο έσπευσε να γεμίσει ασφυκτικά την Αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" προκειμένου να τους απολαύσει σ' ένα μουσικό ταξίδι "Από τον Bach στον Kodaly". Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι δύο καλλιτέχνες έδωσαν ρεσιτάλ μαζί.
Τα βιογραφικά των τιμώμενων παρουσίασε στο κοινό το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων 2ου Γυμνασίου-Λυκείου "Ικτίνος", Γιάννης Μωραϊτίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κ.Ω.Θ. και μέλος του "Ικτίνου", Χαράλαμπος Λεφάκης. Ακολούθησε το μουσικό μέρος της βραδιάς, στο οποίο οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν έργα Bach, Chopin, Kodaly (σόλο) και έκλεισαν το πρόγραμμά τους μαζί, ερμηνεύοντας Schuman (adagio and allegro op. 70, για βιολοντσέλο και πιάνο).
Η βραδιά έκλεισε με την επίδοση τιμητικών πλακετών στους καλλιτέχνες από τον Πρόεδρο του Κ.Ω.Θ Χαράλαμπο Λεφάκη και από τον Πρόεδρο του "Ικτίνου" Γιώργο Συνεφάκη.

Ευχαριστούμε τον συναπόφοιτο Πέτρο Νάσκο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Εμφάνιση #
Τίτλος Δημιουργός Εμφανίσεις
Βιογραφικό σημείωμα Γιάννη Τσιτσελίκη administrator 169
Βιογραφικό σημείωμα Θοδωρή Τζοβανάκη administrator 163