Το φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που εισέρρευσε για να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός μεγάλου Αρχαιολόγου, του Καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, Προέδρου σήμερα του Μουσείου Ακρόπολης.
    Διακόσια και πλέον άτομα άκουσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση, με θέμα «Εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στο μουσείο της Ακρόπολης», μέσα από την οποία σχηματίσθηκε μια γλαφυρή εικόνα για τη μαγεία που κρύβουν τα αριστουργήματα του Παρθενώνα. Ο Δημήτρης Παντερμαλής έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα της ανάδειξης των πολύτιμων εκθεμάτων του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου η χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών επιτρέπει, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, την προσομοίωση των πρωτοτύπων, που τόσο ο χρόνος, όσο και οι λεηλασίες που υπέστησαν, τα έχουν αλλοιώσει. Εξαιρετική επίσης η ανάλυση της σχέσης γλυπτικής και ζωγραφικής στην περίοδο του 5ου π.Χ. αιώνα και θαυμάσιες οι αναφορές της σημασίας και συμβολής των ίππων στο κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής.
   Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου κα Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, ενώ το βιογραφικό του τιμώμενου παρουσίασε στο κοινό ο Β΄ Αντιπρόεδρος του «Ικτίνου» και συντονιστής της εκδήλωσης -η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυση του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου-, Ευάγγελος Δημητριάδης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.
   Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παντερμαλής παρουσίασε την εισήγησή του, ενώ στο τέλος ο Πρόεδρος του «Ικτίνου», Γιώργος Συνεφάκης, του επέδωσε τιμητική πλακέτα και ανακοίνωσε την ένταξη του τιμώμενου στα "Αριστίνδην" μέλη του Συλλόγου. Συγκινημένος ο κ. Παντερμαλής, αντιφώνησε, ευχαριστώντας θερμά, και αναφέρθηκε στα μαθητικά χρόνια της εποχής του και στις ανεξίτηλες μνήμες της σχολικής του εφηβείας. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση, την οποία παρεχώρησε στα μέλη και στους φίλους του ο Σύλλογος Αποφοίτων 2ου  – Λυκείου.

Βιογραφικό σημείωμα Δημήτρη Παντερμαλή 264