Περισσότερα από 500 άτομα βρέθηκαν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, για να παρακολουθήσουν την κεντρική εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου. Απόφοιτοι, μαθητές, γονείς, πρώην και νυν καθηγητές, έδωσαν το παρόν σε μια συγκινητική γιορτή. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Ορφανός -υπό την αιγίδα του οποίου έγινε η εκδήλωση-, ο Α/Περιφερειάρχης κ. Αηδονόπουλος, ο Γ. Γραμματέας Δημ. Έργων κ. Σιμόπουλος, η Λυκειάρχης κα Χειμωνίδου, ο Γυμνασιάρχης κ. Φανάρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ κ. Μάκιου και οι Πρόεδροι των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείου και Γυμνασίου Μ. Βαφειάδης και Β. Καλοκάση, αντίστοιχα. Για τη συμπλήρωση των 100 ετών του σχολείου μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων κ. Συνεφάκης με θέμα "2ο Γυμνάσιο και ελεύθερη Θεσσαλονίκη - βίοι παράλληλοι" και ο Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Αναστασιάδης, με θέμα "2ο Γυμνάσιο: Μνήμες και λογοτεχνικές αναφορές". Ακολούθησαν μερικές συγκινητικές στιγμές, καθώς επιδόθηκαν από τα μέλη του ΔΣ τιμητικοί πάπυροι σε όλους τους διατελέσαντες γυμνασιάρχες και λυκειάρχες που βρίσκονται εν ζωή. Στη συνέχεια  απόφοιτοι και μαθητές του 2ου ΓΕΛ παρουσίασαν λογοτεχνικά και μουσικά δρώμενα πάνω σε κείμενα των αποφοίτων Ντίνου Χριστιανόπουλου, Σάκη Σερέφα και Ειρήνης Αρκετ, σε σκηνοθετική επιμέλεια της φιλολόγου του 2ου ΓΕΛ Μαρίας Γλαράκη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την προβολή 20λεπτου αποσπάσματος από το ντοκυμαντέρ "1914-2014. 100χρόνια 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο", σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουμουζιά.Ακολούθησε μικρή δεξίωση, όπου οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να δουν τους παλιούς τους συμμαθητές, τους καθηγητές τους, να γελάσουν φέρνοντας στη μνήμη τους τα μαθητικά χρόνια, να συγκινηθούν και να κλάψουν, ορισμένοι, συνειδητοποιώντας τα χρόνια που πέρασαν.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναποφοίτους:

Πέτρο Νάσκο, για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης

Μιχάλη Λογοθέτη, για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης

Γιώργο Χατζηφωτίου, για τη προσφορά ειδών ζαχαροπλαστικής

Ομιλία Γιώργου Συνεφάκη, Προέδρου "Ικτίνου" administrator 209