Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στη "διαχρονική" ομάδα του σχολείου και στην ομάδα του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης. Σ' αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, παρόντες ήταν μεγάλες δόξες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπως ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, ο Σωτήρης Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Καρατζουλίδης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Θόδωρος Μπαχάρογλου, ο Χάρης Παπαγεωργίου κ.α.
Το παρόν έδωσαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Δημ. Έργων κ. Σιμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος και πλήθος κόσμου, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία δύο παλιών γυμναστών του σχολείου, του Γιώργου Λιθοξόπουλου και του Χρήστου Kοτζαμανίδη.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε η χώρα, του Δημήτρη Ταλιαδώρου, ο οποίος υπήρξε, όπως και σχεδόν όλοι οι προαναφερθέντς, μαθητής του 2ου Γυμνασίου.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του "Ικτίνου" Αθανάσιος Παπαγεωργίου, παρουσίασε τις ομάδες, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Συνεφάκης έδωσε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Πάρι Πετρά, τιμητική πλακέτα.

Προπονητής για την ομάδα των Βετεράνων ήταν ο Κεραμιδάς, ενώ την ομάδα αποτελούσαν οι Γάκης Γιάννης, Αλεξιάδης Βύρων, Καραγιαννίδης Ρούλης, Κουφογιάννης Θανάσης, Παρίσης Ανδρέας, Λιάτσης Δημήτρης, Παπαναστασίου Αριστοτέλης, Σταυρίδης Θόδωρος, Παπαδημητρίου Γιάννης, Τουκμενίδης Μηνάς, Παπαϊωάννου Τάσος, Τσελέπης Γιώργος.

Την ομάδα του 2ου κοουτσάρισε άλλη μια δόξα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης που έζησε ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της καριέρας ως γυμνάστρια στο 2ο γυμνάσιο, η Βούλα Αγαπίου.
Με την ομάδα του 2ου αγωνίστηκαν οι: Κούβελας Νίκος (απόφ. '91), Βαρδάκας Δημήτρης ('81), Παπαδόπουλος Δημήτρης ('84), Μούλλας Αλέξανδρος ('88), Μυλόπουλος Λουκάς ('71), Κόκας Νίκος ('81), Νέδας Δημήτρης ('81), Αθανασίου Λεωνίδας ('75), Ρούλης Αθανάσιος ('83), Γαβριηλίδης Γιώργος ('82), Κεραμεύς Νίκος ('79), Γκίνης Ζαφείρης ('72), Καρπούζας Δημήτρης ('79), Καρατζουλίδης Δημήτρης ('76), Δαλέσης Μαργαρίτης ('81), Λαμπράκης Λάμπρος ('90) καθώς και πέντε εν ενεργεία μαθητές του 2ου Γυμνασίου, οι Χαρμπαντίδης Σωκράτης, Χαρμπαντίδης Γιάννης, Κλεάνθης Μούτσιος, Μπαρδόπουλος Δημήτρης και Γκολογκίνας Γιώργος-Δημήτρης.

Η Αγαπίου ξεκίνησε με αρχική πεντάδα τους Γκίνη, Καρπούζα, Δαλέση, Παπαδόπουλο και Κούβελα. Ο αγώνας άρχισε με την ομάδα του ΣΒΚΘ να προηγείται, αλλά το 2ο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Καρπούζα. Στη συνέχεια οι βετεράνοι ξέφυγαν στο σκορ και οι πολλές αλλαγές που έκανε η Αγαπίου για να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής ανάμεσα σε όλους τους αποφοίτους δεν επέτρεψαν στην ομάδα του 2ου να μπορέσει να παρακολουθήσει, καθώς βρέθηκε μάλιστα να χάνει και με νταμπλ σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο το 2ο παρουσιάστηκε πιο δεμένο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να πλησιάσει πολύ στο σκορ, καθώς πολλές φορές η μπάλα στιφογύρισε στο καλάθι χωρίς να κάνει το χατήρι των παικτών. Στο τέλος η Αγαπίου καταχειροκροτήθηκε, καθώς απέσυρε όλους τους αποφοίτους, αφήνοντας στο παρκέ το μέλλον, δηλαδή τους πέντε μαθητές του γυμνασίου.

Για την ιστορία, το τελικό σκορ ήταν 77-64 υπέρ των βετεράνων. Πρώτος σκόρερ για το 2ο ο Κούβελας με 14 πόντους και για τους βετεράνους ο Παπαδημητρίου με 20. Διατήτευσαν οι Στέλλιος Συμεωνίδης, Ανδρέας Δροσόπουλος, Στάθης Αναστασιάδης, Νίκος Παπαδόπουλος.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον συναπόφοιτο Πέτρο Νάσκο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Εμφάνιση #
Τίτλος Δημιουργός Εμφανίσεις
Βιογραφικό σημείωμα Δημήτρη Ταλιαδώρου 304