Μια παράσταση που έκοψε την ανάσα

Όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 7 Απριλίου στο θέατρο "ΑΝΕΤΟΝ" είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον "Άγνωστο αριθμό", μια συγκλονιστική παράσταση, αφιερωμένη στους μαθητές του σχολείου που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα. Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, σε μια παράσταση που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος, στηριγμένος στο βιβλίο του Χ. Κούνιο.  Ο "Άγνωστος αριθμός" τελικά δεν ήταν "άγνωστος", αφού ο ήρωας-επιζήσας του Άουσβιτς ήταν παρών και ο ίδιος στο θέατρο και στο τέλος αγκάλιασε τον πρωταγωνιστή, φωνάζοντας "Κι όμως, ζήσαμε!".
Πριν από την παράσταση απήυθηνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Α΄Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Δημητρακόπουλος ενώ ο Γ. Γραμματέας του "Ικτίνου" Γιώργος Μουμουζιάς παρουσίασε στο κοινό το βιογραφικό του τιμώμενου καλλιτέχνη. Στο τέλος της παράστασης η κα Περαχιά προσέφερε μια ανθοδέσμη στον Αλμπέρτο Εσκενάζη εκ μέρους της Ισραηλίτικης Κοινότητας και ο Πρόεδρος του "Ικτίνου", Γιώργος Συνεφάκης, του παρέδωσε τιμητική πλακέτα.
Η παράσταση έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουν και να συγχαρούν τον ηθοποιό, που είχε 7 χρόνια να έρθει στη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι του, οι παλιοί του συμμαθητές και οι συνάδελφοι του.

Ευχαριστούμε τον συναπόφοιτο και μέλους του "Ικτίνου", Πέτρο Νάσκο, για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Βιογραφικό σημείωμα Αλμπέρτο Εσκενάζη administrator 256